'De Tweede Kamer aan het werk'

Communicatievraag
Hoewel inwoners van Nederland relatief goed op de hoogte zijn van de betekenis van de democratie en de rol van politieke partijen, ontbreekt het veel mensen aan kennis over de rol van de Tweede Kamer der Staten Generaal in het Nederlandse politieke landschap.

Oplossing
Om de rol van de Tweede Kamer der Staten Generaal beter uit te leggen heeft 2D3D Design een filmische animatie geproduceerd. Het verhaal wordt op een aantrekkelijke infographic-achtige manier verteld. De animatie vormt de kapstok voor de verschillende verdiepende informatielagen. Aan de hand van een interview wordt iedere verdiepende informatielaag door een kamerlid ingeleid.

Eindproduct
Het eindproduct is de interactieve applicatie 'De Tweede Kamer aan het werk'. Met deze applicatie kan de gebruiker zelf bepalen of hij meer verdiepende informatie over een bepaald onderwerp wil ophalen en kan hij ieder moment weer terugkeren naar de hoofdanimatie.

Techniek
De interactieve tool is gebouwd in een Drupal-omgeving en is toegankelijk voor iPad-, iPhone- en Android-gebruikers. De interactieve tool voldoet aan de webrichtlijnen Waarmerk Drempelvrij: de tool is gebouwd, ontworpen en ingericht zodat deze door alle bezoekers goed kan worden gebruikt. Hierdoor is de tool goed vindbaar in zoekmachines.