Informatiecentrum 'Op de Dijk'

2D3D Design kreeg de opdracht om het informatie-centrum te ontwikkelen. Op Kornwerderzand is een oude garage uit de zestiger jaren omgetoverd tot het informatiecentrum 'Op de Dijk'. Een tiental objecten geven niet alleen inzicht in de geschiedenis en de opbouw van de Afsluitdijk, maar laten ook de sociaal-economische en ecologische gevolgen zien van de afsluiting van de Zuiderzee.

Ook de plannen voor nieuwe sluizen worden uit de doeken gedaan en voor kinderen zijn er speciale educatieve lijnen ontwikkeld. De audiovisuele presentaties (film en animaties) zijn door 2D3D Design vormgegeven en gerealiseerd. Buiten zijn drie informatieplaatsen geplaatst, waar verschillende onderwerpen over de Afsluitdijk worden belicht. Midden op de dijk ter hoogte van het Monument en aan de beide uiteinden van de Afsluitdijk bij de schutsluizen van Kornwerderzand en bij de schutsluizen bij Den Oever staan stoere, monolitische objecten die de informatie over de dijk compleet maken.

Het ontwerp en de inrichting van het bezoekerscentrum 'Op de Dijk' is bekroond met een Merit Award. Deze award is in mei 2008 uitgereikt door SEGD, in Washington USA.

In november 2008 viel het bezoekerscentrum weer in de prijzen, dit keer in Duitsland met een Red Dot Award.